دكتر محمدحسن بمانيان  آلرژي غذايي در ميان كودكان، يكي ازانواع بيماريهاي ‌آلرژيك است كه مي‌تواند مشكلات زيادي را براي بيماران و خانواده‌هاي آنان ايجاد نمايد.

وي اظهار داشت: آلرژي غذايي به شكلهاي مختلف ممكن است تظاهر نمايد و از يك "كهير" ساده تا شوك "آنافيلاكسي" شديد، متغير است. او شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي را در چند سال اول عمر دانست و علت آن را عدم تكامل كافي سد دفاع مخاطي دستگاه گوارش در اين دوران ذكر كرد.

بمانیان مهمترين آلرژی هاي غذايي را شير گاو،گندم،بادام و بادام زميني، سويا، ماهي، غذاهاي دريايي و تخم مرغ ذكر كرد.

اين متخصص اظهار داشت: گاهي اوقات به دليل شباهت بين ساختار مولكولي آلرژی هاي غذايي با يكديگر و يا حتي با مواد غيرغذايي، واكنشهاي متقاطع، رخ مي‌دهد.

بمانيان گفت: شايعترين علائم هنگام تماس با ماده آلرژي زا در فرد حساس، به صورت كهير، تورم لبها و داخل دهان، تنگي نفس و علائم شبيه آسم، اگزماي پوستي، علائم گوارشي، دردهاي كرامپي شكم،اسهال و حتي‌اسهال خوني، سوء تغذيه و كاهش رشد نمايان مي‌شود.

وي اضافه كرد: اگر واكنش‌ها شديد باشد بروز علائم شوك به صورت افت فشار، برافروختگي و احساس گرما، كاهش ضربان قلب، تنگي نفس و كهير رخ مي‌دهد.

بمانيان افزود:براي تشخيص آلرژي غذايي، لازم است تا در درجه‌اول، شرح‌حالي دقيق از لحاظ سابقه تماسها، وجود ارتباط با ماده غذايي مشكوك، زمان بروز علائم و نوع علائم از بيمار تهيه شود. به گفته او، در مرحله دوم، آزمون تست پوستي با ماده آلرژي زاي مشكوك و در صورتيكه بيمار سابقه شوك آنافيلاكسي داشته است بجاي تست پوستي آزمون "RADIORAST" يا " allergrorbenttestradiorast" انجام مي‌شود.

وي اظهار داشت: پس از شناسايي ماده غذايي آلرژي زا، بايد آن را به طور كامل از رژيم غذايي بيمار به مدت حداقل يك يا دوسال حذف نمود و پس از آن مجددا آزمون‌هاي تشخيصي تكرار مي‌گردند .


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا